SUCCESS

Startup-uri Constituite pe Competențe Economice Sustenabile de Succes

Beneficiar

Beneficiar proiect: Universitatea din București

Data de începere

Data incepere proiect:15 ianuarie 2018

Perioada implementare

Perioada: 15 ianuarie 2018 - 14 ianuarie 2021

Valoare totală

Valoare totală proiect: 11 288 492, 81 lei

Obiectiv general

Obiectivul general al proiectului SUCCESS

Obiectivul general al proiectului “SUCCESS – StartUp-uri Constituite pe Competențe Economice Sustenabile de Succes” consta în cresterea ocuparii în Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, prin derularea unui program de susținere a antreprenoriatului, în cadrul caruia 378 de persoane din cele 7 județe componente vor beneficia de formare în vederea îmbunatațirii competențelor antreprenoriale, cel puțin 46 de persoane cu planuri de afaceri viabile vor fi selectate pentru a beneficia de mentorat si consultanța pentru demararea unei afaceri, precum si de sprijin financiar în implementarea planurilor de afaceri, creând totodata un numar de minim 92 de noi locuri de munca. Sustenabilitatea afacerilor va fi asigurata prin intermediul unui Centru de Susținere si Promovare a întreprinderilor finanțate în cadrul proiectului, prin intermediul unei propuneri de politici publice si a unor masuri pentru diseminarea, valorificarea si transferul de bune practici, facilitând o dezvoltare durabila a mediului antreprenorial din România.

Coordonate cheie

Aria de acțiune

Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia ( județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);

Formare antreperenorială

Formare antreprenorială oferită unui număr de 378 potențiali antreprenori;

Concurs

Organizarea unui concurs de planuri de afaceri unde 46 idei de afaceri selectate vor primi finanțare;

Finanțare

Valoarea finanțării este de 170.0000 lei și va fi acordată în două tranșe (T1 = 75%, T2 = 25%);

Stagii de practică

Stagii de practică: 46 de stagii de practică organizate pentru câștigătorii planurilor de afaceri;

Consultanță

46 antreprenori vor primi sprijin 24 de luni pentru înființarea, dezvoltarea, consolidarea și scalarea afacerii.

Obiective specifice

Obiectivul Specific nr. 1

Obiectivul Specific nr. 1 - Îmbunatațirea competențelor antreprenoriale pentru un numar de 378 de persoane domiciliate/rezidente în cele sapte județe componente ale Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova si Teleorman), prin organizarea unui program de formare antreprenoriala în cadrul caruia participanții vor dobândi cunostințe si abilitați practice în domeniile managementul afacerii, marketing si management financiar-contabil. Pe parcursul programului de formare antreprenoriala, fiecare participant va fi susținut pentru elaborarea unui plan de afaceri, utilizând ca linii directoare principiile „lean startup” (cea mai eficienta modalitate de validare si dezvoltare a unei idei de afaceri).

Obiectivul Specific nr. 2

Obiectivul Specific nr. 2 - Identificarea celor mai bune 46 potențiale afaceri ce vor primi finanțare, prin derularea un proces riguros de evaluare ce vizeaza analizarea de catre o echipa de specialisti a tuturor planurilor de afaceri înscrise si intervievarea potențialilor antreprenori. Procesul urmareste atât evaluarea calitativa a planurilor de afaceri, cât si viziunea, motivația si credibilitatea viitorilor antreprenori.

Obiectivul Specific nr. 3

Obiectivul Specific nr. 3 - Dezvoltarea cunostințelor practice a celor 46 de antreprenori sprijiniți, prin participarea acestora la stagii de practica cu o durata de 40 de ore, desfasurate în cadrul unor întreprinderi a caror activitate economica face parte din aceeasi grupa CAEN cu cea a start-up-urilor selectate pentru finanțare.

Obiectivul Specific nr. 4

Obiectivul Specific nr. 4 - Dezvoltarea a 46 de afaceri în Regiunea Sud Muntenia prin furnizarea de consultanța si mentorat pentru îmbunatațirea planurilor de afaceri (completând cunostințele si aptitudinile dobândite de antreprenori în cadrul formarii si a stagiilor de practica, înainte de înființarea societaților), furnizarea de asistența pentru demersurile de înființare a afacerilor si acordarea de subvenții pentru implementarea planurilor de afaceri. Premergator înființarii afacerilor, vor fi organizate 3 workshop-uri menite sa dezvolte abilitațile profesionale ale viitorilor antreprenori, fiind abordate tematici precum leadership, comunicare în afaceri, networking, personal branding, management strategic, inovație si sustenabilitate.

Obiectivul Specific nr. 5

Obiectivul Specific nr. 5 - Asigurarea sustenabilitații celor 46 de afaceri înființate în cadrul proiectului prin dezvoltarea unui Centru de Susținere si Promovare a întreprinderilor finanțate în cadrul proiectului, prin care se va realiza monitorizarea antreprenorilor pe o perioada de 6 luni în cadrul proiectului, se vor desfasura acțiuni de dezvoltare durabila pe o perioada de minim 12 luni de la finalizarea proiectului prin facilitarea informarii, dezvoltarii si promovarii afacerilor înființate si promovarea spiritului antreprenorial la nivelul regional.

Obiectivul Specific nr. 6

Obiectivul Specific nr. 6 - Scalarea si asigurarea transferabilitații rezultatelor obținute în cadrul proiectului si valorificarea bunelor practici la nivel regional, prin elaborarea unei propuneri de politici publice pentru empowerment-ul (capacitarea) autoritaților publice în vederea susținerii antreprenoriatului în Regiunea Sud Muntenia si organizarea unui workshop de diseminare, destinat unui numar de 50 de stakeholderi (profesionisti din mediul economic, antreprenori, reprezentanți ai patronatelor si ai instituțiilor publice relevante pentru susținerea antreprenoriatului etc.).

Rezultate

  • Promovarea culturii antreprenoriale in randul persoanelor domiciliate/rezidente in cele 7 judete componente ale Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia;100%
  • Dobandirea abilitatii de a transpune o idee de afaceri intr-un plan de afaceri de catre 378 de cursanti;100%
  • Asigurarea celor mai bune practici si metodologii pentru elaborarea planului de afaceri;100%
  • Asimilarea cunostintelor necesare dezvoltarii unei afaceri (managementul afacerii, elaborarea si implementarea unei strategii de marketing, aspecte financiar - contabile).100%
  • 46 de antreprenori beneficiari ai transei initiale a subventiei (maximum 127.500 lei);100%
  • Acordarea transei finale a subventiei tuturor antreprenorilor care dovedesc realizarea unor venituri de minimum 30% din valoarea transei initiale;100%
  • 46 de afaceri functionale pe o perioada de 18 luni (12 luni in etapa a doua a programului + 6 luni sustenabilitate).100%
Centru de susținere și promovare